Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Footer
 > 
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De regio Centre-Val de Loire beschikt bijna 5000 km aan fietspaden in de Val de Loire, de Touraine, de Berry... ofwel een honderdtal fietsroutes geschikt voor iedereen! Er zijn routes voor alle niveaus en typen fietsers. Voor fietsers die lange tochten willen maken zijn er maar liefst 8 'Véloroutes'* die door de regio lopen, waaronder de bekende Loire-route, La Loire à Vélo, en de fietsroute naar Santiago de Compostella, Saint-Jacques à Vélo. Voor alle fietsfanaten zijn er op dit moment 10 netwerken met rondtochten**beschikbaar, met in totaal 138 routes, om de Perche, de Sologne, de Touraine, de Berry en Orléans een omgeving te verkennen

(*) 8 Véloroutes: 'La Loire à Vélo', 'Touraine- Berry à Vélo', 'Saint-Jacques à Vélo' via Tours en via Chartres (2 routes), 'l’Indre à Vélo', de Véloscénie- Parijs/Chartres/Mont Saint-Michel, 'la vallée du Loir à vélo', en 'le canal du Loing à vélo'.

(**) 10 netwerken met rondtochten: 'Les Châteaux à Vélo', 'Orléans/Forêt d’Orléans', 'Autour de Gien', 'Autour de Chartres', 'La Loire en Berry', 'La Brenne à vélo', 'La Sologne à vélo', 'Le Perche à vélo', 'La Touraine', en ten slotte 'Autour de la Vallée du Loir'.

Het Comité Régional du Tourisme Centre-Val de Loire zorgt voor de ontwikkeling en toeristische marketing van de regio, rond vijf grote toeristische merken, en hoofdpijlers, waaronder de pijler 'Recreatieve routes' (fietsers, wandelaars, ruiters, boottochten).

In totaal werkt een 50-tal organisaties met ons samen aan de uitvoering van al deze routes: de regio Centre-Val de Loire, de Conseil Généraux, de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en de departementale toeristische partners.

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden