Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Footer
 > 
Wie zijn wij?
 > 
Comité Régional du Tourisme Centre - Val de Loire (CRT Centre - Val de Loire)

Comité Régional du Tourisme Centre - Val de Loire (CRT Centre - Val de Loire)

Het Comité Régional du Tourisme Centre-Val de Loire, gemandateerd door het Conseil Régional van de regio Centre-Val de Loire en voorgezeten door Dhr. Pierre-Alain ROIRON, zorgt voor de ontwikkeling en toeristische marketing van de regio, rond vijf grote toeristische merken, en hoofdpijlers, waaronder de pijler 'Recreatieve routes' (fietsers, wandelaars, ruiters, boottochten). Het CRT heeft daartoe een toeristische marketingstrategie opgezet met twee hoofdlijnen: Internet en perscontacten.

Belangrijkste missies:

  • De promotie en het op de markt brengen van de regio Centre-Val de Loire, waarbij bepaalde markten als prioriteit worden gezien.
  • De vestigingen coördineren die door de Regionale Strategie voor Duurzaam Toerisme worden gesteund.
  • De taken vervullen m.b.t. economisch onderzoek van het toerisme, marketing intelligence, beheer en informatievoorziening (fototheek, persberichten, enz.).
  • Deelnemen aan het update houden van het regionale toeristische informatiesysteem, met behulp van Internettools, en het interne informatiesysteem beheren.
  • Uitvoering van de onderwijsvoorziening 'Formations Tourisme O'Centre'.
  • Beheer van het merk 'La Loire à Vélo' in de regio Centre-Val de Loire.
 

Regio Centre-Val de Loire: De 1e Franse bestemming voor fietsvakanties

Ambitie van de regio: Een Europese leider voor fietsvakanties worden

In het kader van de Regionale Strategie voor Toerisme (2016-2021) streeft de regio Centre-Val de Loire ernaar om de 1e bestemming voor fietsvakanties in Frankrijk te worden. De creatie van de website marandoavelo.fr, uitgevoerd door het Comité Régional de Tourisme Centre-Val de Loire, is een belangrijke stap in het onder de aandacht brengen van deze vorm van recreatieve fietsvakanties.

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden