Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden
Ma rando à vélo
 > 
Helpen
 > 
Hoe stel ik mijn eigen fietstocht samen?

Hoe stel ik mijn eigen fietstocht samen?

U kunt uw eigen fietstocht samenstellen uit de meer dan 5 000km fietspaden van de regio Centre-Val de Loire!

Een innovatie: door gebruik te maken van het Regionale Systeem voor Geografische Informatie (SIG), biedt marandoavelo.fr interactieve kaarten aan waarmee u een of meerdere routes kunt selecteren en aan elkaar kunt koppelen om uw EIGEN FIETSTOCHT samen te stellen. Dan voegt u hier en daar een restaurant en een "Accueil Vélo"-accommodatie toe, en klaar is Kees: uw fietstocht is gepland!

Marandoavelo.fr: een innovatief hulpmiddel om uw eigen fietstocht samen te stellen 

Stap 1: Maak een account aan

Klik op "Inloggen" rechtsboven en daarna op "inschrijven".  

Bepaalde functionaliteiten van de website, zoals het aanmaken van tochten, zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd.

Stap 2: Een nieuwe fietstocht aanmaken

2 mogelijkheden voor het aanmaken van fietstochten:

  • Vanuit een bestaande route
    • Ofwel vanaf de kaart door op de gekozen route te klikken => er opent een venster waarin u "Een fietstocht aanmaken vanuit deze route" kunt kiezen.
    • Of vanuit de beschrijving van de gekozen route => klik op de knop "Een fietstocht aanmaken vanuit deze route".
  • Vanuit "Mijn account" - Nieuwe fietstocht aanmaken" => alle routes worden vervolgens op de kaart weergegeven. U hoeft alleen nog maar gedeeltes* van de routes te selecteren om uw eigen traject aan te maken en dit als uw persoonlijke route op te slaan.

U kunt het aantal op de kaart weergegeven routes op elk moment vergroten of verkleinen en uw keuze zo verfijnen met het menu aan de rechterkant "Selecteren" / tabblad "Routes": door de verschillende mogelijkheden aan of af te vinken filtert u de routes.

Er is op elk moment een toolkit beschikbaar om u te helpen en u bij de aanmaak van uw fietstocht te begeleiden.

Stap 3: toevoegen van toeristisch aanbod

Voeg aan uw wandeling een accommodatie, een restaurant, een te bezoeken locatie of een activiteit toe met behulp van het tabblad "aanbod" in het rechtermenu "Selecteren". U kunt het toeristische aanbod volledig of gedeeltelijk weergeven en de elementen selecteren die u aan uw tocht wilt toevoegen.

Tip: Kies voor diensten en materiaal dat aan fietstoeristen is aangepast, accommodatie met het label "Accueil Vélo" door het hokje "Accueil Vélo gekwalificeerd" aan te vinken!

Stap 4: Sla uw fietstocht op!

Denk eraan uw fietstocht op te slaan vanaf het begin van uw navigatie om deze etappe voor etappe te bewaren. Uw fietstocht is op elk moment beschikbaar via "Mijn account - mijn map met fietstochten".

Als u in de map met uw fietstochten bent, vindt u daar al uw fietstochten terug en kunt u ze naar keuze wijzigen of afdrukken, ze delen op sociale netwerken, ze per e-mail versturen of de GPS-route downloaden (kml, gpx). 

Als u weer terug bent van uw tocht kunt u uw fietservaringen delen op "Mijn fietservaringen".

Hiervoor zijn 2 oplossingen:

  • Vanuit een opgeslagen fietstocht in "Mijn fietstochtenmap", klik op de knop "Omzetten naar fietservaringen".
  • Vanuit "Mijn account - Aanmaken nieuwe fietservaring".

Wij wensen u fijne fietstochten op alle routes van de regio Centre-Val de Loire!

*Gedeeltes: gedeelte van de route tussen 2 kruispunten. De lengte van elk gedeelte kan sterk verschillen. Van zo'n honderd meters (oversteek van een brug, stadscentrum) tot enkele kilometers. De dynamische zoomfunctie van de kaarten op marandoavelo.fr helpt u bij het selecteren van de gedeeltes.

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden