Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Nieuws
 > 
8 van de beste muziekfestivals in 2017
Gepubliceerd op 30/06/2017

8 van de beste muziekfestivals in 2017

Fiets deze zomer op de maat

Ook dit jaar kunt u weer talloze festivals beleven langs de fietsroutes in de regio.

Jazz, rock, hiphop, electro, deejays, klassieke muziek … Er is voor iedereen wel iets te vinden!

 

Des Lyres d’été in Blois-Chambord langs de Loire à Vélo

Wanneer : 24 juni tot 17 september 2017 

Waar : Regio Blois-Chambord

De hele zomer lang zijn er meer dan 300 activiteiten voor alle smaken en alle leeftijden ! Wat muziek betreft is er het Festival Jazzin’ Cheverny van 29 juni tot 2 juli en het Festival van Chambord van 1 tot 15 juli. Claudio Capéo en Gold geven respectievelijk op 13 en op 15 juli concerten in Blois. De guinguette du port (openluchttaverne) de la Creusille presenteert 5 levendige avonden met niet minder dan 20 concerten op 2 podia en een eetgelegenheid waar u van streekproducten kunt genieten.

>> Bekijk het programma

 

Avoine Zone Groove in Touraine langs de La Loire à Vélo

Wanneer : 30 juni tot 2 juli 2017 

Waar : Avoine

De 18e editie van dit festival, alleen voor meerderjarigen, heeft een nieuwe formule. Een hoofdpodium waarop Vianney, Matmatah, LP, L.E.J., Flavia Coelho en Boulevard des Airs spelen en een gratis « off » podium waarop talloze artiesten spelen.

>> Bekijk het programma

 
 

Festival Format Raisins in de omgeving van Sancerre langs de Loire à Vélo

Wanneer : 5 to 23 juli 2017

Waar : Regio Sancerre

De nieuwe editie van dit festival presenteert klassieke en barokmuziek, wereldmuziek, moderne dans, concerten voor jong publiek, kunstexposities maar ook wijnproeven, culturele activiteiten en bezoeken aan bedrijven en erfgoed. Er zijn 70 evenementen te beleven !

>> Bekijk het programma

 
 

Terres du Son in Monts langs de Loire à Vélo

Wanneer : 7 tot 9 juli 2017

Waar : Domaine Candé (tussen Joué-lès-Tours en Monts)

Op het programma : Meer dan 100 concerten en voorstellingen, van nieuwe ontdekkingen én bekende namen ! Op deze 13e editie kunt u genieten van : Gojira, Morcheeba, Imany, Camille, Birdy Nam Nam, Tété, Naive New Beaters…

>> Bekijk het programma

 

Terres du Son, een sociaal verantwoord event

Het eco-dorp van Terres du Son is de absolute long van het festival, op deze unieke plek vindt u animaties en activiteiten voor kleine en grote festivalgangers : debatten, openlucht bioscoop, gastronomisch dorp en gratis concerten.

 
 

Internationaal Gitaarfestival van Vendôme langs de fietsroutes van de Vallée du Loir & Saint-Jacques à Vélo

Wanneer : van 2 tot 8 juli 2017

Waar : Vendôme

This world-famous guitar festival offers a rich array of genres ranging from gypsy jazz, Brazilian music, and Latin guitar through to classical and rock. Be sure not to miss the festival’s “unofficial” programme which sees concerts springing up in the streets, bars, and restaurants of Vendôme.

>> Bekijk het programma

 

Festival d’Arc in Châteauroux op de fietsroutes van de Indre à Vélo

Wanneer : 7 tot 19 augustus 2017

Waar :  Châteauroux

Het festival d’Arc vult de dag met internationale danslessen. Als de avond valt is het tijd voor concerten. Op het programma dit jaar : Léon Newars, Doolin’, The Sunvizors, UB40, Ziako, Zoufris Maracas, Clarika, Michel Leeb & the Brass Messengers, Nina Attal, Deluxe, Soan, MHD… Er zijn 9 feestelijke avonden waarvan er 3 gratis zijn. Op de laatste avond staan 600 cursusdeelnemers samen op het podium om u een show te brengen met de wonderlijke wereld als thema…

>> Bekijk het programma

 

Tours Franco Gourmande langs de Loire à Vélo

 

Wanneer : 15 tot 17 september 2017

Waar : 4 locaties in Tours : Villa Rabelais, Halles, Guinguette en het Sainte Radegonde park

Dit is de eerste editie van dit festival waarop u kunt genieten van muziek, gastronomie en levenskunst. Er zijn levendige voorstellingen met chef-koks en de muziek wordt verzorgd door Bigflox & Oli, Claudio Capeo, Cocoon, M Pokora en Part-time Friends.

>> Bekijk het programma

 

Hop Pop Hop Festival langs de Loire à Vélo

Wanneer : 15 en 16 september 2017

Waar : Orléans - 6 locaties in het centrum

De 2e editie van dit festival van nieuw talent. Ontdek de sterren van de toekomst en nieuwe trends !  Op het programma staan : Songe, Bantam Lyons, Rubin Steiner, Rival consoles… Kent u ze nog niet ? Kom dan luisteren…

2ème édition de ce Festival dédié à l’émergence musicale. Découvrez des artistes de demain et des tendances inédites ! A l’affiche, Songe, Bantam Lyons, Rubin Steiner, Rival consoles… vous ne les connaissez-vous pas encore ? Venez les écouter…

>> Bekijk het programma

 

Dus, wat wordt deze zomer uw « muziek en fiets » festival keuze ?

 
Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden