Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Nieuws
 > 
Neem een smulpapenpauze bij een van onze Maîtres Restaurateurs
Gepubliceerd op 25/01/2018

Neem een smulpapenpauze bij een van onze Maîtres Restaurateurs

Bijna 150 restaurants dicht bij de fietsroutes

Fietsen, daar krijg je trek van. Gelukkig is het erfgoed in de regio Centre-Val de Loire ook gastronomisch!

Rillettes en kaantjes uit Tours, crottin de Chavignol geitenkaas, Sainte-Maure de Touraine geitenkaas, bitterkoekjes uit Orléans, Loirevis, fruit en groenten zoals Sologne asperges en kersen uit de buurt van Orléans, tarte Tatin…

Prikkel uw smaakpapillen en proef de levenskunst van de Loirestreek!

 
 

U vindt al deze streekproducten, regionale specialiteiten en traditionele en creatieve recepten op de tafels van onze meester chef-koks in de Loirestreek.

De in 2007 gecreëerde titel ‘Maître Restaurateur’ (Meester chef-kok) beloont restaurants waar alles “fait maison” (zelfgemaakt) is op basis van onbewerkte, normaliter verse, seizoensproducten.

De overige criteria voor dit keurmerk zijn een voorkeur voor plaatselijke leveranciers en de vakbekwaamheid van ambachtslieden uit de Loirestreek. Verder zijn de kwaliteit van de service en de ontvangst ook van groot belang. .

Er zijn bijna 150 Maîtres Restaurateurs in de regio Centre-Val de Loire!

 

Er is een restaurant voor alle smaken en alle budgetten: van gastronomische en traditionele restaurants tot bistro’s, tavernes en brasserieën!

Lunchen of dineren aan een tafel van een Maître Restaurateur is dé garantie voor een maaltijd die bereid is door iemand met liefde voor zijn vak. 

Want een Maître Restaurateur zijn is de kunst ...

Van het verheffen van streekproducten met een vakkundigheid van hoog niveau!

 
 
Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden