Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Nieuws
 > 
Nieuw op de "L'Indre à Vélo"
Gepubliceerd op 05/07/2016

Nieuw op de "L'Indre à Vélo"

Bekijk Châteauroux vanuit de lucht langs de "L'Indre à Vélo"!

 

L’Indre à Vélo, de fietsroute die aansluit op de "La Loire à Vélo" in het hart van de Touraine en de kastelen van de Loire, heeft sinds een aantal jaren een verbinding met Chenonceaux en Azay-le-Rideau via Loches.

Vanaf dit jaar is de afstand van deze fietsroute twee keer zo lang geworden en de route voert nu over meer dan 200 km over kleine weggetjes door de vallei van de Indre naar Jeu-les-Bois, ten zuiden van Châteauroux in de Berry.

Via het nieuwe fietsparcours heeft u aansluiting op het netwerk van 12 rondfietstochten door het regionale natuurpark van La Brenne à Vélo.

 

Ook nieuw in 2016 op deze route is een bezoek aan Châteauroux gezien vanuit de lucht met een uitzicht van 360° graden!

Als een première in Frankrijk biedt het Office de Tourisme in Castelroux rondleidingen aan naar de mooiste historische monumenten van de stad maar wel op een zeer speciale manier: eerst vanaf de aarde en dan vanuit de lucht.

De hele zomer kunt u 4 stadsmonumenten ontdekken met behulp van een drone: de kerk van Saint-André, het klooster van les Cordeliers, het park en het kasteel Balsan en het kasteel Raoul.

Deze bijzondere rondleiding begint met een bezoek aan het monument onder begeleiding van een gids, daarna gaat de drone de lucht in om u een blik te geven op Châteauroux en het mooie erfgoed. Het uitzicht vanuit de drone wordt met behulp van augmented reality weergegeven op een groot scherm.

 

Hierbij alle gegevens over de "Ailes d’Hermès"

  • De kerk Saint-André: vrijdag 24 juni om 18.00 uur
  • Het klooster van les Cordeliers: dinsdag 12 juli om 18.00 uur
  • Het park en het kasteel Balsan: donderdag 4 augustus om 18.00 uur
  • Het kasteel Raoul: woensdag 6 juli, woensdag 13 juli, dinsdag 19 juli, vrijdag 29 juli, woensdag 3 augustus, donderdag 11 augustus, woensdag 17 augustus en vrijdag 26 augustus om 16.00 uur

Voor meer informatie

Contact - Châteauroux Berry Tourisme
Tel: +33 (0)2 54 34 10 74
E-mail: accueil@chateauroux-tourisme.com

 

© Gillard et Vincent

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden