Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Nieuws
 > 
Organiseer uw fietstocht in een paar klikken...
Gepubliceerd op 24/02/2015

Organiseer uw fietstocht in een paar klikken...

Ontdek met marandoavelo.nl, de rijkdom van de regio Centre-Val de Loire op de fiets!

Vrijdag 20.00 uur: Het weer gecheckt op mijn tablet - heerlijk zonnig dit weekend! Zullen met het gezin gaan fietsen? Op het programma: natuur en cultuur!

Stap 1 

Inloggen: op mijn favoriete website marandoavelo.fr is het voorbereiden van een fietstocht kinderspel. Klik op "Fietstocht voorbereiden", en daarna "Direct toegang tot de kaart". Selecteer "Te bezoeken locaties" onder het tabblad "Aanbod". Waarom niet kiezen voor locaties met het Accueil Vélo-label? Dat is in een klik gepiept.

Stap 2 

Selectie van de route: Er zijn zoveel fietsmogelijkheden in de regio Centre-Val de Loire, dat het moeilijk kiezen is tussen de wel honderd routes! Mijn oplossing: de familie stemt over de route op basis van de plaats waar we naartoe willen... Als we het ten minste eens worden over het thema...

- De tocht Het Loiredal in de Haut-Berry (17km) met een pauze bij de natuurexpositie van het Maison de Loire van Belleville.

- Flaneren in Briare, tussen het aquaduct over de Loire en het Musée des 2 Marines, volg daarna de tocht Port d’attache en Puisaye (30km) of La Loire à Vélo tot Chatillon (minder dan 10km heen-en-terug).

- Herontdek het koninklijke Chambord koninklijk domein midden in het groen (33km).

- Volg een gedeelte van de fietsroute St. Jacobsroute en de Véloscénie fietsoute voor een overweldigend uitzicht op het kasteel van Maintenon vanaf het aquaduct.

- Of kies voor de tocht Waar de Cher in de Loire stoomt (13km) tot het "strand aan het einde van de wereld" (monding van de Cher). En waarom geen kleine omweg naar de tuinen van Villandry?

Zo ziet u, in enkele minuten heeft u een dag met de familie op de fiets voorbereid.

Zaterdag aan het ontbijt: En als we nu eens het hele weekeind wegblijven? Niets is eenvoudiger, ik selecteer het type accommodatie onder "Aanbod" en vink Accueil Vélo aan. Dan is het een kwestie van reserveren...

En voor een overzicht van al mijn keuzes op een pagina en op een kaart, ook super eenvoudig:

 

ik maak een fietstocht aan! 

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden