Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Nieuws
 > 
Wat dacht u van een muziekfestival in combinatie met een fietstocht?
Gepubliceerd op 24/06/2016

Wat dacht u van een muziekfestival in combinatie met een fietstocht?

ij hebben voor u geselecteerd...

uziekfestivals in Centre-Val de Loire langs de fietsroutes. Jazz, rock, pop, electro, deejays, klassieke muziek … Er is muziek voor iedereen en voor elke smaak ;-)

 

Jazzin l'Evêché in Orléans langs de Loire à Vélo

Gratis entree in de Jardin de l’Evêché die er tijdens dit festival uitziet als een gezellige openlucht jazzclub waar je alle jazz-stijlen kunt beluisteren. Op het programma staat China Moses met zijn jazz die klinkt als een mix van hiphop, soul en pop!

 

Avoine Zone Groove in Avoine langs de Loire à Vélo

Dit festival heeft een nieuwe formule gekregen en vindt nu plaats in de open lucht met bekende artiesten als Mika, Arno, Greg Zlap, Johnny Clegg & Emji. Ontdek ze allemaal tijdens dit festival met bekende namen en gratis concerten.

 

Festival Format Raisins in de omgeving van Sancerre langs de Loire à Vélo

Voor deze 4e editie van Format Raisins zijn er 80 optredens rond muziek en choreografie. Er is ook een “parcours gourmand” waarbij u de wijnen en de wijngaarden uit de streek ontdekt.

 

Des Lyres d’été in Blois-Chambord langs de Loire à Vélo

Via de meer dan 250 voorstellingen waarvan de meeste gratis toegankelijk zijn, maakt u een reis langs verschillende kunstuitingen op het gebied van muziek, toneel, film en dans. Met concerten van Frero Delavega (13 juli), Little Bob (16 juli) en vele anderen…

 

Zomerse muziekavonden in Chartres langs de fietsroutes van de Véloscénie en Saint-Jacques à Vélo

Gedurende twee maanden vinden in Chartres de swingende “Soirées Estivales” plaats! Met muzikale optredens, straatartiesten, orgelconcerten en jazz … in de straten, in de kathedraal en in de schouwburg. Met 49 voorstellingen is ChartrEstivales ook dit jaar weer een feestelijk gebeuren…

Terres du Son in Monts langs de Loire à Vélo

Dit festival biedt ook in 2016 weer een geslaagde melting-pot van bekende internationale artiesten en nieuwe ontdekkingen. Op het programma van dit duurzame en milieuvriendelijke festival staan: Lily Wood & The Prick, Hyphen Hyphen, Mr Oizo, La Maison Tellier, Jain, Etienne De Crecy, Soulwax, The Shoes, General Eletriks…

 
 

Kom op de fiets naar het festival “Terres du Son”!
In het kader van duurzame ontwikkelingen kunnen de bezoekers van « Terres du Son » op de fiets naar het festival naar het festival komen, meer informatie is te vinden op de website: 'Pédalons jusqu’à Terres du Son'. U kunt onder begeleiding van een gids vanuit het centrum van Tours en/of het Parc de la Gloriette fietsen naar het Domaine de Candé! Over de bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, die wordt rechtstreeks vervoerd naar het festival. Onderweg geniet u van een muzikale onderbreking en bij aankomst krijgt u een glas wijn aangeboden!

 

Internationaal Gitaarfestival van Vendôme langs de fietsroutes van de Vallée du Loir & Saint-Jacques à Vélo

Met een brede programmering die alle stijlen omvat, zijn er tijdens de 19e editie van dit festival optredens van bekende internationale gitaristen. Twee dagen staan in het teken van het Franse chanson en er is een Russische avond. Dit festival in Vendôme richt zich op de elite van de gitaarmuziek en trekt elk jaar een zeer geïnteresseerd, nieuwsgierig en trouw publiek.

 

Festival d’Arc in Châteauroux op de fietsroutes van de Indre à Vélo

Rond het « Festival International de Danse » worden er acht concerten georganiseerd, waarvan de helft gratis toegankelijk is. De concerten vinden plaats in Châteauroux met optredens van Frero DelaVega, Vianney, Liane Foly, Axel Bauer en Karpatt… Tijdens het slotconcert zullen 600 stagiaires van alle leeftijden en uit de hele wereld de traditionele eindvoorstelling dansen.

 
Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden