Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry…

Fietsen is goed voor het milieu!

Wist u dat u met een fietstocht uw milieuvoetafdruk flink beperkt? Op de fiets hebt u immers geen CO2-uitstoot. Bovendien is fietsen erg gezond!

Ma rando à vélo
 > 
Nieuws
 > 
Weekend ideetje: een vorstelijke fietstocht
Gepubliceerd op 31/01/2018

Weekend ideetje: een vorstelijke fietstocht

Cheverny lokt op de Loire à Vélo

Vanaf 2017 zijn er extra kilometers toegevoegd aan de Loire à Vélo fietsroute rondom Blois. U kunt nu zonder de route te verlaten naar kasteel Cheverny fietsen. 

Hier is een weekend ideetje om dit nieuwe gedeelte van de Loire à Vélo te ontdekken. Vertrek vanuit Blois voor een tocht van 70 km. Leuk om alleen, of met vrienden of familie te doen.

Vertrek in de richting van Saint-Dyé-sur-Loire, een schattig dorpje met een oud haventje op de oever van de Loire. U kunt er ook instappen voor een boottochtje op de Loire aan boord van de Saponaire. Deze boot is identiek aan de boten die gebruikt werden voor het vervoer van bouwmaterialen voor kasteel Chambord.

Neem een omweggetje om even rond te kijken bij het Maison de Loire, een aan de langste rivier van Frankrijk gewijd museum.

Een klein stukje bij de rivier vandaan ontdekt u kasteel Chambord, het meest indrukwekkende Renaissance kasteel. Bewonder het beboste park en flaneer door de 6 hectare grote Franse tuinen. Deze werden ontworpen onder Lodewijk XIV en zijn in 2017 geheel hersteld. In Maslives wacht een welverdiend genot voor groot en klein bij de biscuiterie de Chambord!

Na een goede nachtrust in een van de vele accommodaties op de fietsroute stapt u weer op uw stalen ros en vertrekt richting kasteel Cheverny. De prachtige voorgevel van dit kasteel inspireerde Hergé voor kasteel Molensloot in de avonturen van Kuifje. Misschien dat u een seintje krijgt om even te stoppen bij de Chocolaterie de Max Vauché!! Daarna bereikt u kasteel Cheverny. Het wordt al zes eeuwen lang bewoond door dezelfde familie. Het heeft adembenemende tuinen die vanaf april in kleuren uitbarsten. En waarom zou u niet even stoppen bij het wijnhuis Maison des Vins, vlak bij de ingang van het kasteel?

Dan weer terug naar Blois dat ook een kasteel heeft dat een bezoekje waard is. Hier kunt u een bijzondere rondgang doen waarop u delen van het kasteel kunt ontdekken die meestal gesloten zijn voor het publiek (appartementen, torens, versterkingen, zolders ... ). Neem daarna iets te drinken op het terras van een van de cafeetjes bij de voormalige residentie van Franse koningen, of slenter rond in de straatjes van het oude stadcentrum. Blois heeft ook het goochelmuseum Maison de la Magie en het moderne kunstcentrum de Fondation du Doute.

Het circuit is rond, fijne fietstocht gewenst!

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden