Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden
Ma rando à vélo
 > 
Sheets
 > 
Themaroutes
 > 
Gastronomie en Wijnen

Gastronomie en Wijnen

In de regio Centre-Val de Loire weet men wat het goede leven is en het wemelt hier dan ook van culinaire hoogstandjes. Breng een bezoek aan de wijnboeren, laat u rondleiden door de wijnkelders en proef de beste wijnen. Sancerre, Coteaux du Giennois, Cheverny, Chinon en niet te vergeten de moesserende Vouvray… de streek telt meer dan twintig wijnen met een AOC.

Vervolg deze ontdekkingstocht voor de papillen met de verschillende geitenkazen uit de streek: Sainte-Maure de Touraine, Selles-sur-Cher, crottin de Chavignol, Valençay… Proef de rillons uit de Touraine, de wildschotels in de Sologne, de andouilles de Jargeau en een snoekbaars of snoek met een botersausje.

Bijt in een sappige appel of peer uit de boomgaarden van de Val de Loire en proef de zoete bosaardbeitjes 'Mara des bois' uit de Sologne. Het toppunt van al deze lekkernijen zijn de desserts uit deze streek, te beginnen bij de tarte Tatin, topper uit de Sologne, of het bladerdeeggebak met amandelcrème uit Pithiviers. Geniet van de ambachtelijke pralines uit Montargis, de 'cotignacs' (fruitsnoepjes) uit Orléans en de 'palets' (koekjes) uit de Sologne.

Ga op ontdekkingstocht door de gastronomie van de regio Centre-Val de Loire, van traditionele plattelandsgerechten tot subtiele, geraffineerde specialiteiten, van lokale producenten, tot dorpsmarkten, goede restaurants en bijzondere herbergen.

In de Val de Loire is lekker eten een manier van leven!

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden