Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden
Ma rando à vélo
 > 
Sheets
 > 
Themaroutes
 > 
Loire-Kastelen en cultureel erfgoed

Loire-Kastelen en cultureel erfgoed

De Val de Loire, met maar liefst 21 beroemde bezienswaardigheden, heeft zijn plaats als 'cultureel landschap' op de werelderfgoedlijst van de UNESCO 100% verdiend. 

Stroomopwaarts vanuit Orléans, de stad van Jeanne d’Arc waar de vakwerkhuizen in het autovrije centrum herinneren aan de middeleeuwen, ligt het Château de Sully-sur-Loire, dat onder andere eigendom is geweest van Hendrik IV. Vervolg uw weg naar het beroemde Château de Chambord, met 365 schoorstenen, gebouwd door de niet minder beroemde Frans I, en het Château de Blois, dat beschouwd wordt als het favoriete verblijf van de Franse koningen. Vanuit het Château de Chaumont-sur-Loire heeft u een adembenemend uitzicht over de rivier. Het zowel overdag als 's nachts te bezoeken internationale tuinenfestival dat hier wordt gehouden presenteert een twintigtal landschapscreaties rond een jaarlijks wisselend thema. Bezichtig het schitterende kasteel in Chenonceau, dat over de Cher is gebouwd en de bijnaam 'Château des Dames' draagt. Wandel door de mooie stad Amboise, met zijn koninklijk kasteel, en bezichtig het Clos Lucé, waar Leonardo da Vinci zijn laatste dagen doorbracht en een aantal werken van hem te zien zijn. Ook het Château d'Azay-le-Rideau, symbool van de renaissance, mag u zeker niet missen, 'als een geslepen diamant vol facetten, ingelegd in de bocht van de Indre', naar de woorden van Balzac, evenals de in terrassen aangelegde tuinen van Villandry, die u prachtig kunt zien liggen vanuit de toren van het kasteel. Sluit uw reis door het Loiredal in de regio Centre-Val de Loire af met een bezoek aan het middeleeuwse Château de Langeais en het vestingkasteel van Chinon.

De prachtige gotische kathedralen van Chartres en Bourges, aan weerszijden van het Loiredal, staan ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Liefhebbers van de romaanse bouwkunst vinden talrijke kerken langs de wegen in de Berry.

Neem de tijd om uw gemak een van de parken te bezichtigen "Escapade aux Jardins" Ontdek, al wandelend door de moestuin van het Château de la Bourdaisière, niet minder dan 650 soorten tomaten. In de tuinen van het Château du Rivau, zijn bijzondere beelden te bewonderen en een moestuin met vergeten groenten. Laat u in de tuinen van het mooie dorp Apremont-sur-Allier meevoeren van het ene naar het andere land, van de Chinese 'pagode-brug' naar de Russische 'belvedère'...

Kortom 25 unieke, bijzondere tuinen waar u heerlijk kunt rondslenteren door de subtiele of bedwelmende geuren van honderden bloemen en planten.

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden