Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden
Ma rando à vélo
 > 
Sheets
 > 
Themaroutes
 > 
Natuur

Natuur

Behoefte om lekker bij te komen in de natuur? 

Hebt u al eens op een eiland in de Loire gekampeerd, op slechts 2 uur rijden van Parijs? Bent u al eens in een 'toue cabanée' (platte vissersboot) de rivier afgezakt? Of als een heuse bioloog op zoek gegaan naar de zeldzame kievitsbloem?

Heerlijk bijkomen midden in een ongerepte omgeving, de hele dag buiten zijn, een uitzonderlijk weelderige flora en fauna bewonderen, die van het ene tot het ander gebied sterk varieert.

Geniet van een boottocht in een traditionele vissersschuit om het rijke ecosysteem van de Loire van dichtbij te bekijken. Ga aan de oevers, op de groene eilanden, langs de zandbanken op zoek naar bevers, vogels als de stern en de hop, wilde orchideeën zoals de bijenorchis en bijzondere vlindersoorten zoals het tijmblauwtje. Meer dan 350 vogelsoorten trekken elk jaar over de regio Centre-Val de Loire. Tijdens een wandeling door de bossen kunt u soms een burlend hert horen, of een zilverreiger zien overvliegen, de 'heer der meren'.

De streek is een waar paradijs voor ecotoerisme, met een wilde, ongerepte natuur, die tegenwoordig wordt beschermd dankzij drie regionale natuurreservaten: de Brenne, de Perche en Loire-Anjou-Touraine.

De biodiversiteit van deze uitzonderlijke natuurgebieden van de regio Centre-Val de Loire is een zeldzaamheid.

Kortom een bijzonder rijke planten- en dierenwereld, van de duizend meren van de Brenne tot de met natuurlijke hagen omringde weilanden van de Perche, het weelderige groen van de Loire-oevers en de bospaden van de Sologne.

De regio Centre-Val de Loire wemelt van verborgen schatten, voor wie goed kijkt, luistert, ruikt...

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden