Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden

De Berry

In de Berry met zijn ongerepte natuurschoon is gastvrijheid een tweede natuur. Het gebied is een waar patchwork van glooiende heuvels, wijnvelden van de Sancerre, rivieren, meren, moerasgebieden, bossen en velden...

Kortom, het perfecte speelterrein voor alle activiteiten in de natuur!

Trek er, van het Parc naturel régional de la Brenne met zijn duizenden meren en meertjes tot de ongerepte Loire, op uit in dit land van oude legenden en mysteriën. Het is niet voor niets dat men het overal over de 'Magie van de Berry' heeft! Bourges, met het label 'Ville d'art et d'Histoire', herbergt talloze bouwkundige juweeltjes, waaronder de gotische kathedraal, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, en het paleis Jacques Cœur. Op een steenworp van het centrum ligt het unieke Marais de Bourges, 135 hectare sier- en moestuinen, aangelegd tussen rivieren en grachten.

Vanuit dit bijzondere groengebied hebt u bovendien een adembenemend uitzicht op de kathedraal.

Breng een bezoek aan het huis en de tuin van George Sand in Nohant, waar de muziek van Chopin nog weerklinkt. Valençay met zijn renaissance-kasteel, is uniek in Frankrijk, met twee AOC-wijnen en verschillende kazen die zijn naam dragen. De gastronomie van de Berry, allereerst bekend om zijn wijn en geitenkazen, met de Sancerre en de verse Chavignole-kaasjes in de hoofdrol, omvat nog vele andere heerlijke specialiteiten zoals de linzen uit de Berry. Eén ding is zeker: het leven is goed in de Berry!

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden