Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden
Ma rando à vélo
 > 
Sheets
 > 
Toeristische bestemmingen
 > 
De Val de Loire

De Val de Loire

De Val de Loire, de streek van de Franse koningen en de bakermat van het Leven als god in Frankrijk, biedt een weluitgebalanceerde mix van natuur en cultuur en van traditie en moderniteit.

De streek is sinds 2000 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco en belooft u een grote variëteit aan prachtige landschappen die dankzij de bewegingen van de rivier nooit vervelen, adembenemende uitzichten en unieke ontmoetingen met de liefhebbers van grands crus.

De Loire is vaak in een betoverend licht gehuld dat talrijke schilders en schrijvers inspireerde. De loop van de rivier verandert voortdurend, waardoor groene eilanden en zandbanken onder water komen te liggen.

Her en der verspreid langs de koningsrivier liggen de beroemde kastelen van de Loire, middeleeuwse vestingen, abdijen.

Volg de geschiedenis van het Franse koningshuis, van het Château Sully-sur-Loire, waar de minister van Hendrik IV verbleef, tot het vestingkasteel van Chinon en de kastelen van Blois, Amboise, Chenonceau, Langeais, Villandry, enz.

De Val de Loire vormt bovendien een mozaïek van karakteristieke steden en dorpen, waaronder een aantal eeuwenoude vissersdorpen die het label 'Plus beaux villages de France' kregen, en middeleeuwse stadjes met vakwerkhuizen.

De mix van natuur en cultuur komt tot een hoogtepunt in een tiental middeleeuwse en renaissance tuinen, vol smakelijke groenten en geurende bloemen, waar u heerlijk met het hele gezin, met een stel vrienden of met zijn tweetjes kunt rondslenteren en uw ogen en andere zintuigen volop de kost kunt geven.

Vergeet vooral niet om de culinaire specialiteiten te proeven en een duik te nemen in de gastronomie van de Val de Loire. Treed in de voetsporen van de personages van Rabelais en laat u verleiden door de rillons en rillettes, de fouace (anijsbrood), snoekbaars uit de Loire, allerhande geitenkazen waaronder de beroemde Sainte-Maure de Touraine, gedroogde peertjes voor de zoetekauwen, en nog veel meer heerlijks! Uiteraard openen we bij al deze schotels een flesje Chinon, St Nicolas de Bourgueil, Touraine, of Vouvray...

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden