Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden

De Sologne

Natuurliefhebbers, trek eropuit door de Sologne, een streek vol oude legenden en verhalen! De Sologne, met zijn wildrijke bossen, heidegebieden en meren, is een waar mozaïek van verschillende natuurlandschappen en een ideale plek om van de natuur te genieten en planten en dieren te observeren.

Verken dit schitterende gebied te voet of op de fiets en probeer een glimp op te vangen van de talrijke herten, reeën en wilde zwijnen, langs de bospaden of vanuit een observatiepost. De Sologne telt 220 vogelsoorten, waarvan 140 soorten hier nestelen, een dertigtal vissoorten, een tiental reptielen en evenzoveel amfibieën, evenals duizenden insecten, waaronder 56 soorten libellen.

Dit ongerepte gebied telt maar liefst 2800 meren; een uitstekende gelegenheid om te proberen een blankvoorn, snoek of karper aan de haak te slaan.

Behalve prachtige landschappen en activiteiten in de natuur is de Sologne talrijke typische dorpjes rijk, met huizen van rode baksteen en vakwerk en eeuwenoude bakstenen ovens, waarvan er een aantal nog altijd in gebruik zijn.

Zin in een culinaire stop? Talrijke lokale producenten en restaurateurs bieden hun culinaire specialiteiten aan, waaronder de beroemde Tarte tatin, maar ook aardbeien, frambozen, honing, wildschotels, asperges, enz.

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden