Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 10 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Info werkzaamheden

Touraine

Welkom in de Touraine! De Touraine, ook wel de 'tuinen van Frankrijk' genoemd, staat bekend om het goede leven en herbergt een aantal van de belangrijkste kastelen aan de Loire. Combineer een bezichtiging van het 'Château des dames' in Chenonceau met een uitstapje in de Cher en een bezoek aan Amboise en het koninklijk kasteel, en het Clos Lucé, waar Leonardo da Vinci zijn laatste dagen doorbracht.

Ook het Château d'Azay-le-Rideau, symbool van de Renaissance, dat op een eiland in de Indre is gebouwd, is de moeite waard. Liefhebbers van de Middeleeuwen mogen het Château de Langeais niet missen, evenals het vestingkasteel van Chinon, waar een moderne, interactieve scenografie u meeneemt door het 3e millennium.

Touraine is ook bekend om zijn schitterende parken en tuinen, waaronder die van het Château de Villandry met bloemencomposities rond het thema liefde, een watertuin, muziektuin en decoratieve moestuinen. Kom helemaal tot rust in de schitterende natuurgebieden van het Parc régional Loire-Anjou Touraine en verken de ongerepte Loire-eilanden, de grotwoningen en de traditionele leefwijze van de boeren die vroeger dit heuvelland bewoonden...

Ook op gastronomisch gebied is hier van alles te beleven: rillons en rillettes, snoekbaars uit de Loire, allerhande geitenkazen waaronder de beroemde Sainte-Maure de Touraine. Het gebied telt meer dan tien wijnen met een AOC: Chinon, St Nicolas de Bourgueil en de subtiele, mousserende Vouvray.

In de Touraine weet men wat het goede leven is!

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden