Totale
afstand
0 km
Inloggen
Ga naar uw map met fietstochten en voeg een fietstochtervaring toe

Fietsmogelijkheden: 6 "véloroutes" en 14 netwerken met fietstochten in de Val de Loire, Touraine, Sologne, Perche, Berry… 

Het label Accueil Vélo

Accueil Vélo is een nationaal label dat garant staat voor kwaliteitsservice en -accommodatie voor fietsers langs de grote fietsroutes..

Ma rando à vélo
 > 
Tips
 > 
Wees respectvol voor de omgeving en de mensen die u tegenkomt

Wees respectvol voor de omgeving en de mensen die u tegenkomt

De fiets is een uitstekende manier om, in een dagtocht of een fietstocht van meerdere dagen in uw eigen tempo de natuur en bezienswaardigheden van de regio Centre-Val de Loire vanuit een andere hoek te verkennen en in alle rust de dagelijkse beslommeringen even lekker achter u te laten!

Een fietsvakantie is een unieke ervaring, met een enorm vrijheidsgevoel. U hebt volop de kans om mensen te ontmoeten: de etappes eindigen in kleine dorpjes en overal langs de route komt u mensen tegen die uw vakantie nog boeiender maken.

En uiteraard is de fiets een ecologisch vervoermiddel: fietsen is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar beperkt bovendien uw impact op het milieu, omdat u op de fiets natuurlijk geen CO2-uitstoot hebt!

Wat houdt ecotoerisme op de fiets in?

Omdat een ecologische instelling het hele jaar van toepassing is, omdat we in onze vakantie graag de tijd nemen om mensen te ontmoeten, ons te ontspannen en tot rust te komen, is het van belang dat iedereen respectvol omgaat met de omgeving en de medemens.

Ecotoerisme op de fiets betekent dan ook verantwoordelijkheid nemen om respectvol met anderen om te gaan en de natuur te beschermen, ook tijdens uw fietstocht en op de plaatsen waar u tijdens uw vakantie verblijft.

Ecotoerisme op de fiets betekent ook:

  • De planten en dieren in de natuur beschermen en milieuvriendelijke handelingen aan anderen doorgeven;
  • Geen planten plukken die u niet kent, want het kan een beschermde soort zijn:
  • Zoveel mogelijk op de uitgezette paden blijven om geen schade aan de begroeiing te veroorzaken;
  • Gebruik maken van de vuilnisbakken die langs de routes zijn neergezet om uw afval weg te gooien. Als er geen vuilnisbak in de buurt is, neem uw afval dan mee in uw zakken, tas of plastic zak tot u ze ergens in een vuilnisbak kunt gooien;
  • Neem de verkeersregels in acht en pas uw snelheid aan de omstandigheden aan;
  • Geef voorrang aan voetgangers, wandelaars en ruiters en ga op een vriendelijke manier met de andere weggebruikers om;
  • Neem de adviezen en reglementen in acht wanneer u gebruik maakt van de voorzieningen langs de fietsroutes;
  • Geef wanneer u boodschappen doet de voorkeur aan lokale producten en seizoensproducten (streekproducten, ambachtelijke producten, enz.) en gebruik zoveel mogelijk ecologische producten,
  • Betreed geen privéterreinen en landbouwgrond,
  • Neem het verbod op wild kamperen in acht, tenzij de eigenaar van het betreffende terrein hiervoor toestemming geeft.

En tot slot, omdat dit iedereen aangaat: als u een goed idee of voorstel hebt, laat ons dit dan weten!  Contact met ons opnemen 

Inloggen
U heeft al
een account
U heeft nog
geen account
Inschrijven
of
Wachtwoord vergeten
Vul je e-mailadres
Met deze handeling reset u uw inloggegevens. Er zal u een e-mail met een directe link naar uw account worden toegestuurd. Klik hierop en wijzig uw wachtwoord in het gedeelte "MIJN ACCOUNT".
Inscription
Uw login informatie
Uw gegevens voor bijdragen
* Verplichte velden